Politika privatnosti

Zaštita osobnih podataka – općenito

Osobni podaci se prikupljaju radi:

  • osiguravanja pružanja tražene usluge
  • što učinkovitijeg odgovora na Vaš upit
  • interne statističke obrade podataka

Vrijeme trajanja Politike privatnosti

U trenutku dostavljanja Vaših podataka, Vi pristajete na kontakt sa autorom te mu dajete za pravo staviti vas na njegovu mail listu – trenutak dozvole, Vaš je izričit pristanak na kontakt. Zaštita privatnosti Vaših podataka je trajna, a u svakom trenutku možete tražiti isključenje s mailing liste slanjem direktnog zahtjeva.

Sadržaj Politike privatnosti

Vašu e-mail adresu i ostale podatke autor ne prodaje, ne iznajmljuje i ne stavlja trećim pravnim i fizičkim osobama na raspolaganje bez Vašeg pristanka. Autor bloga ne odgovara za slučajnu pogrešku ili pogrešku zbog više sile ili drugih objektivnih okolnosti kojima se uzrokuje slučajno kršenje zajamčene zaštite Vaših podataka, ali jamči da će pogreška biti otklonjena, ako je to moguće, čim prije.

Prikupljaju se samo oni osobni podaci koji su dobrovoljno dostavljeni. Ne zahtijeva se od vas slanje podataka kako bi vam se omogućio pristup na ovaj blog.

Autor ne prodaje, ne prenosi i ne otkriva podatke koje prikupi na svom blogu nikome osim:

  • u slučajevima kada je to potrebno radi izvršavanja zakonskih obveza,
  • u slučajevima kada je to potrebno radi zaštite vašeg života ili tjelesnog integriteta, a vi niste u mogućnosti dati svoj pristanak za obradu svojih osobnih podataka,
  • u slučajevima kada je to nužno radi ispunjenja zadataka koji se izvršavaju u javnom interesu,
  • u slučajevima kada ste vi sami objavili te podatke ( čl. 7., st. 3., toč. 1., 2., 3. i 4. Zakona o zaštiti osobnih podataka ).

Tajnost podataka

Prilikom posjeta ovom blogu Vaši osobni podaci ostaju tajni, osim ako ih ne želite dobrovoljno otkriti. Autor se obvezuje da drugim stranama neće otkrivati podatke koje je zaprimio, osim u slučajevima navedenima u prethodnome poglavlju.

Statistika poslužitelja

Poslužitelj globalne mreže koristi statistički softver. Ti su programi standardno obilježje svih internetskih poslužitelja i nisu karakteristični samo za ovaj blog.

Upotreba kolačića (Cookies)

Radi olakšavanja pregledanja bloga, poslužitelj globalne mreže koristi kolačiće. Radi se o jako malim tekstualnim datotekama koje poslužitelj postavlja na računalo korisnika prilikom ulaska na dijelove stranica koje zahtijevaju unos korisničkog imena i lozinke. Kolačići se ne mogu koristiti za pokretanje programa ili postavljanje virusa na Vaše računalo. Kolačići koje internetski poslužitelj postavlja brišu se automatski s Vašeg računala na kraju sesije, odnosno onog trenutka kada napustite blog. Pregled bloga moguć je i bez uporabe kolačića, ako je Vaš internetski preglednik tako postavljen.

Poruka elektroničkom poštom

Kada šaljete elektroničku poštu (e-poštu) s osobnim podacima po kojima Vas je moguće identificirati, bilo putem e-pošte s pitanjem ili komentarom, ili obrascem koji dostavljate elektroničkom poštom, ti podaci se koriste u svrhu ispunjenja Vaših zahtjeva.

Poveznice

Autor čini sve što je u njegovoj moći kako bi osigurao da sva preusmjeravanja sa ovog bloga upućuju na internetske stranice koje ne sadrže ilegalan i/ili štetan sadržaj. Međutim, stranice i adrese na mreži brzo se mijenjaju i ne može se uvijek jamčiti za sadržaj svake adrese na koju ste usmjereni.

Ako imate bilo kakva pitanja ili dvojbe u vezi s Politikom zaštite osobnih podataka, ili u vezi sa svojim iskustvima s ovom internetskom adresom, molimo Vas da se javite.

Promjene i prestanak uvjeta korištenja

Autor bloga zadržava pravo izmjene ili prekida svih ili bilo kojeg dijela ove internetske lokacije te uvjeta korištenja u bilo kojem trenutku. Promjene stupaju na snagu objavljivanjem na ovoj adresi ili kada su korisnici o njima obaviješteni.